Какви лични данни събираме и защо

Коментари

Когато посетителите оставят коментари в сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър, за да помогнат за откриването на спам.

Анонимен низ, базиран на имейл адреса ви, може да бъде предоставен на услугат Gravatar, за да бъде проверено дали я използвате. Политиката за поверителност на Gravatar е тук: https://automattic.com/privacy/. След като коментарът ви бъде одобрен, профилната ви снимка ще бъде видима публично към него.

Файлове

Ако качвате изображения в сайта, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на сайта могат да изтеглят и извлекат данни за местоположението от изображения в сайта.

Бисквити

Бисквитите са информация, съхранена във Вашия /на клиента/ браузър (или мобилно приложение). Те се използват за съхранение на настройки и идентификатори, необходими за някои от предоставяните в Сайта услуги.

BGMARKETO.COM прилага стриктна политика в съответствие с новите изисквания на ЕС.

Бисквити се използват за следните цели:

Типове данниПериод на съхранениеПояснения
Регистрационни данни (като име, фамилия, имейл адрес) и информация за извършването на регистрацията и съгласяването с Условията (дата, час, IP адрес)За целия период на поддържане на акаунта в Сайта и до 1 /една/ година от прекратяване на регистрациятаДанните Ви идентифицират като страна по Договора за предоставяне на Услугите в Сайта. С цел разрешаване на възможни спорове, възникнали или станали известни след прекратяване на споразумението за ползване на Услугите и във връзка със ЗЕДЕУУ (виж по-долу), тези данни се съхраняват за период до 1 /една/ година след прекратяване на акаунта.
Файлове, снимки или други документи и информация, съхранени във Вашия акаунтДо изтриването им от Вас или до прекратяване на регистрацията ВиПо отношение на документи, създадени чрез и/или съхранени в акаунта Ви BGMARKETO.COM е доставчик на услуга по съхраняване на чужда информация (хостинг) и контролът върху съхранението  на тази информация във Вашия акаунт е изцяло Ваш.
Съгласно Закона за електронната търговия (ЗЕТ) BGMARKETO.COM няма задължение да проверява и следи за противоправно съдържание или за извършване на противоправни дейности по отношение на тези данни. В случай, обаче, че BGMARKETO.COM бъде уведомен за извършването на такава противоправна дейност или за такова противоправно съдържание или получи съответно нареждане от компетентен държавен орган за BGMARKETO.COM, може да възникне задължение да запази съответното съдържание независимо от евентуалното му изтриване или от изтриването на акаунта Ви (чл. 16 от ЗЕТ).  
Абонаменти за известия за нови обяви с избрани критерии или от избрани компании (имейл адрес, критерии)За периода, за който е активен абонаментът, до неговото прекратяване и/или закриването на акаунтаСайтът дава възможност да се абонирате и получавате на Вашия имейл адрес известия за нови обяви, публикувани в Сайта, с избрани от Вас критерии (като населено място, бизнес категория, ключови думи и др.) или от избрани от Вас Работодатели. Услугата може да бъде ползвана с или без регистрация. В случай че ползвате услугата без регистрация, е необходимо да предоставите имейл адрес, на който желаете да получавате абонамента. Абонаментът може да бъде прекратен по всяко време.
Автоматичен входЗа период до 6 /шест/ месеца от последното влизане в СайтаТази опция Ви дава възможност да влизате автоматично в Сайта от компютър, на който сте избрали това. Не бива да ползвате тази опция, ако до този компютър имат достъп други лица освен Вас.
Информация, съхранена в мобилно приложениеЗа периода на неговото ползване (до деинсталирането му)Информация, необходима за техническото предоставяне на Услугите (като настройки и др.)
Лог за влизане в акаунта (съдържа дата и час на влизането в акаунта, статус, дали влизането е през мобилна версия, приложение или десктоп браузър, IP адрес)За период до 1 /една/ година от последното влизане или до закриването на акаунтаТози лог дава възможност да бъдат установени и автоматично блокирани нерегламентирани опити за достъп до акаунти.

Сесия и управление на навигацията (идентификатор на сесията, защита на сигурността, предишна стъпка за бутона “обратно” и др.)

Временно (за времето на престоя Ви в Сайта)      Тези бисквити са технически необходими за вход, управление на навигацията и ползването на Сайта. Сайтът не може да функционира надеждно и нормално без тях.

Сигурност (защита против влизане от неoторизирани устройства и др.)

До 6 /шест/ месеца от последното влизане. Това са бисквити, които се ползват с цел подсигуряване защита на акаунта от неоторизиран достъп.

Настройки (език на Сайта, избор за ползване на мобилна или десктоп версия, скриване на информационни кутии).

До 6 /шест/ месеца от последното ползване. Това са бисквити, които се използват за запазване на Вашите настройки.

Функционалност бързи линкове за търсене.

До 6 /шест/ месеца от последното ползване. В случай че ползвате тази опция, имате възможност да повтаряте бързо и лесно предишно търсене (от последните 10 търсения).

Функционалност автоматично влизане в акаунта.

До 6 /шест/ месеца от последното ползване         В случай че ползвате тази опция, тя Ви позволява да влизате автоматично във Вашия акаунт.

Изтриване на бисквитите от Вашия браузър

Контрол на бисквитите в браузъра

В случай че желаете, можете да използвате и настройките на Вашия браузър, за да изтриете и/или забраните получаването на бисквити от конкретен или от всички сайтове. Повече за това можете да научите на aboutcookies.org.